Η ιδιωτική σύνταξη αποτελεί σήμερα τη πρόταση για τη κατοχύρωση συμπληρωματικής σύνταξης η οποία απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως επαγγέλματος οι οποίοι επιθυμούν να αυξήσουν το εισόδημά τους κατά τη συνταξιοδότησή τους.

Καθένας μπορεί να κατοχυρώσει δικαίωμα ιδιωτικής συνταξιοδότησης με ελάχιστη εισφορά τα 60€ το μήνα και με συνταξιοδότηση σε 15 έτη από την έναρξη του προγράμματος. Ως μέγιστη ηλικία συνταξιοδότησης ορίζονται τα 75 έτη.

Βασικό πλεονέκτημα της ιδιωτικής συνταξιοδότησης έναντι της δημόσιας είναι ότι ο ασφαλισμένος επιλέγει ο ίδιος και από την έναρξη του προγράμματός του, την ηλικία συνταξιοδότησής του, καθώς και το ποσό της σύνταξης και του εφάπαξ που επιθυμεί.

Πως διαμορφώνονται τα ποσά

Το ποσό της σύνταξης και του εφάπαξ σχετίζεται από το ύψος των εισφορών και τη διάρκεια του προγράμματος, κρατήστε οτι η ιδιωτική συνταξιοδότηση δεν λειτουργεί βάση του αναδιανεμητικού συστήματος του δημοσίου, όπου η συνταξιοδοτική δαπάνη καλύπτεται από τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων, αλλά λειτουργεί με βάση την ανταπόδοση.

Οι εισφορές που καταβάλλει ο ασφαλισμένος του επιστρέφονται έντοκα στη λήξη του προγράμματος του με τη μορφή σύνταξης ή εφάπαξ. Παράλληλα ωστόσο με τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του προγράμματος ο ασφαλισμένος κατοχυρώνει και ένα σύνολο ασφαλιστικών παροχών που στερείται από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

Όπως :

  • Κατοχύρωση κατά 100% της σύνταξης και του εφάπαξ σε περίπτωση αναπηρίας.
  • Μεταβίβαση κατά 100% της σύνταξης στην οικογένεια στη περίπτωση του μοιραίου.
  • Επιστροφή όλων των καταβληθέντων εισφορών σε περίπτωση απώλειας ζωής κατά την αποταμιευτική περίοδο του προγράμματος.

Επιπλέον ένας ασφαλής τρόπος υπολογισμού των εισφορών για να διατηρείται το πρόγραμμα βιώσιμο είναι να υπολογίσουμε σαν μέγιστη εισφορά το 8% του μηνιαίου εισοδήματος.

Αν για παράδειγμα κάποιος αμείβεται με 900 ευρώ το μήνα τότε μπορεί να υπολογίσει την ιδιωτική του σύνταξη και εφάπαξ με εισφορές από 60€ έως 72€ το μήνα.

Θυμηθείτε τα επιτυχημένα συνταξιοδοτικά είναι αυτά που ολοκληρώνονται επιτυχώς.

Η απόδοση 

Τα προγράμματα που παρέχουμε στους ασφαλισμένους μας παρέχουν εγγυημένη απόδοση με εγγύηση τόσο του συνολικού κεφαλαίου καταβολής, όσο και του ποσού της σύνταξης και του εφάπαξ. Ο ασφαλισμένος γνωρίζει έτσι εξ αρχής το συνολικό όφελος της επιλογής του.

Προσοχή ωστόσο μιας και που στην ασφαλιστική αγορά ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες αποσύρουν τις εγγυήσεις των προγραμμάτων και διαθέτουν συνταξιοδοτικά προγράμματα με κυμαινόμενες αποδόσεις.

Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που σχεδιάζουμε δεν ενέχουν κανένα ρίσκο για τον ασφαλισμένο.

Σημαντικό: Η ηλικία έναρξης του προγράμματος σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με την απόδοσή του.

Γενικότερα όσο νωρίτερα ηλικιακά ξεκινήσει το προγραμματισμό του κάποιος, τόσο οικονομικότερα θα μπορεί να κατοχυρώσει τη σύνταξη και το εφάπαξ του, μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό.

Σύνταξη ή Εφάπαξ ;

Η επιλογή ανάμεσα στη σύνταξη ή το εφάπαξ γίνεται στη λήξη του προγράμματος, ωστόσο μπορείτε από σήμερα να οργανώσετε και να προγραμματίσετε το μέλλον σας, παίρνοντας την υπόθεση σύνταξη στα χέρια σας, απαλλάσοντας τον ευατό σας από το άγχος των μειωμένων συντάξεων σχεδιάζοντας το δικό σας προσωπικό προγραμματισμό.

H διεύθυνση μας ειδικεύεται στο σχεδιασμό ατομικών συνταξιοδοτικών και αποταμιευτικών προγραμματισμών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε καθώς και την έκδοση προσφοράς στο :

210-57 11 918|email: info@idiotiki-syntaxi.gr,

Εξειδικευμένες τεχνικές σχεδιασμού και την πιο αναλυτική συνταξιοδοτική παρουσίαση της ασφαλιστικής αγοράς.

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού συνταξιοδοτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς το ιδανικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Σας καθοδηγούμε σε κάθε βήμα.

 

Διαβάστε επίσης: