Τα επενδυτικά προγράμματα εγγυημένου επιτοκίου ή αλλιώς γνωστά ως ‘’επενδυτικά της σίγουρης απόδοσης’’ αφού εξασφαλίζουν για τον επενδύτη εγγυημένη απόδοση και προστασία των κεφαλαίων τους.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν γίνει ασφαλές καταφύγιο για επενδυτές που έχουν ως στόχο να προστατέψουν τα κεφάλαιά τους από ενδεχόμενα κουρέματα, από την επίδραση του πληθωρισμού και να εξασφαλίσουν μια μέση απόδοση σημαντικά υψηλότερη από αυτή που προσφέρουν τα επιτόκια των τραπεζών και ειδικά δε όταν είναι και αφορολόγητη. Έχουν ελάχιστη διάρκεια τα 10 έτη ενώ ένα επίσης δυνατό τους χαρτί  είναι η ολική εξαγορά έπειτα από λίγα μόλις έτη δίχως καμία επιβάρυνση.

Η πραγματικότητα σε αριθμούς.

Πηγή eaee.gr

Όπως παρατηρείται από το γράφημα με τις παραδοσιακές ασφαλίσεις (εγγυημένα επιτόκια) κάτω αριστερά στο πίνακα, ο τζίρος για τις επενδύσεις με εφάπαξ καταβολή κεφαλαίων (μπλέ γραμμή) έχει παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση  η οποία αγγίζει το 300% από το 2015.

Για τη σημαντική αυτή ώθηση οφείλεται σαφώς η ανασφάλεια υπό το φόβο του κουρέματος των καταθέσεων, η σταθερή εγγυημένη απόδοση που είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή των τραπεζών, η μη φορολόγηση των τόκων και φυσικά η ευελιξία που προσφέρουν, αφού ο επενδυτής δύναται να διακόψει το συμβόλαιό του έπειτα από μόλις μερικά έτη δίχως καμία επιβάρυνση.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • 100% εγγύηση του επενδυόμενου κεφαλαίου
  • Εγγυημένο Επιτόκιο 1.75%
  • Εξαγορά συμβολαίου από το 1 έτος, 100% από το 3ο
  • Προστασία από κούρεμα καταθέσεων
  • Αφορολόγητοι τόκοι
  • Δυνατότητα στη λήξη σε μετατροπή του προγράμματος σε συνταξιοδοτικό με εγγυημένη σύνταξη

Βασικό πλεονέκτημα των προγραμμάτων εγγυημένων επιτοκίων είναι ότι η απόδοσή τους παραμένει αφορολόγητη για τον επενδυτή, ενώ το ποσό του κεφαλαίου και των τόκων δεν δηλώνεται στον Ε1 διότι αποτελεί κεφάλαιο που επιστρέφεται.

Λοιπά επενδυτικά που βασίζονται σε μαθηματικές υπερ-αποδόσεις και των οποίων τα επιτόκια είναι συνδεδεμένα με τη πορεία των κεφαλαιαγορών υπόκεινται σε φορολόγηση τόκων ύψους 15% ενώ τα κέρδη σε μερίσματα δηλώνονται στο Ε1 και συνυπολογίζονται στο φόρο αλληλεγγύης. Για αυτούς τους λόγους μπορείτε να δείτε και τη σημαντική πτωτική πορεία που γράφουν στο γράφημα ‘’ασφαλίσεις συνδεδεμένες με επενδύσεις’’ κάτω δεξιά στο πίνακα με τη μπλέ γραμμή (εφάπαξ καταβολή) που τείνουν να εκλείψουν από την ασφαλιστική αγορά.

Κρατήστε ότι τα επιτόκια των τραπεζών πέραν ότι είναι πολύ υποδεέστερα, η οποιαδήποτε απόδοση τους φορολογείται με 15%. Ακόμα και αν αλλάξει η κατάσταση των τραπεζικών αποδόσεων στο μέλλον τα επενδυτικά εγγυημένου επιτοκίου δε σας δεσμεύουν, έτσι μπορείτε να νοιώθετε ευέλικτοι στο μέλλον να επανατοποθετήσετε τα χρήματά σας εφόσον το επιθυμείτε.

Επιπλέον η σταθερή απόδοση εξασφαλίζει ουσιαστική προστασία από το πληθωρισμό με διατήρηση της αγοραστικής σας δύναμης.

Σημαντικό

Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις από τον επενδυτή όπως και καμία άλλη από εκείνον ενασχόληση.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε καθώς και την έκδοση επενδυτικής προσφοράς στο 210-57 11 918|email: info@idiotiki-syntaxi.gr

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού επενδυτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς την αναλυτική επενδυτική έκθεση.

Με την εγγύηση και τη φερεγγυότητα από τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας, την Εθνική Aσφαλιστική.