Μια επενδυτική ευκαιρία που λίγοι γνωρίζουν και προσφέρουν τα σύγχρονα συνταξιοδοτικά και αποταμιευτικά προγράμματα.

Ο ασφαλισμένος που έχει συνάψει ένα συνταξιοδοτικό-αποταμιευτικό συμβόλαιο έχει προγραμματίσει τις εισφορές που θα καταβάλει για τα επόμενα έτη έως ότου λήξει και το συμβόλαιό του.

Οι εισφορές του παραμένουν σταθερές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος προσφέροντάς του σταθερότητα για το μέλλον. Το επιτόκιο που παρέχουν τα εν λόγω συμβόλαια κυμαίνεται έως 2.5% το οποίο είναι το κατώτατο εγγυημένο επιτόκιο που μπορεί να λάβει ο ασφαλισμένος ενώ συμμετέχει και σε υπερ-αποδόσεις πέραν του 2.5% εφόσον επιτευχθούν από την ασφαλιστική εταιρία.

Μια σπουδαία επενδυτική ευκαιρία που παρουσιάζεται με τα συγκεκριμένα προγράμματα εγγυημένου επιτοκίου είναι το προνόμιο των έκτακτων καταβολών που διατηρεί ο ασφαλισμένος.

Με αυτή τη δυνατότητα μπορεί να ενισχύει το προγραμματισμό του αυξάνοντας το τελικό ποσό του εφάπαξ και της σύνταξης που μπορεί να λάβει. Το σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι και για τις έκτακτες καταβολές προβλέπεται υψηλό εγγυημένο επιτόκιο ενώ και οι ίδιες οι καταβολές είναι 100% εγγυημένες. Για το 2017 και για το πρόγραμμα S47 της Εθνικής  Ασφαλιστικής οι ήδη ασφαλισμένοι μπορούν να ενισχύσουν το προγραμματισμό τους με έκτακτες καταβολές με τo εγγυημένο επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2.5% και είναι εγγυημένο μέχρι τη λήξη του προγράμματος τoυς. Σήμερα οι ασφαλιστικές εταιρίες αποσύρουν τις εγγυήσεις και τα υψηλά επιτόκια ενώ τείνουν να συνδέουν την απόδοσή τους με τη πορεία των χρηματαγορών, παρέχοντας εγγυημένα επιτόκια της τάξης του 1%. Οι ασφαλισμένοι που έχουν ήδη κατοχυρώσει ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εγγυημένου επιτοκίου ωστόσο, έχουν κατοχυρώσει και το δικαίωμα των εκτάκτων καταβολών με εγγυημένο επιτόκιο.

Έτσι αν κάποιος έχει ήδη ξεκινήσει ένα συνταξιοδοτικό ή αποταμιευτικό προγραμματισμό και διαθέτει ένα επιπλέον ποσό για αποταμίευση ή επένδυση, δε θα μπορούσε να αναζητήσει καλύτερους όρους απόδοσης ειδικά για το μέλλον που διαγράφεται.

Επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα

Το εφάπαξ που λαμβάνεται από ένα συνταξιοδοτικό –αποταμιευτικό πρόγραμμα είναι αφορολόγητο, δεν συμπληρώνει τεκμήριο ούτε υπολογίζεται στο φόρο αλληλεγγύης σε αντίθεση με τις όποιες αποδόσεις των τόκων τραπέζης και των συνταξιοδοτικών-αποταμιευτικών που είναι συνδεδεμένα με επενδύσεις.

Κρατήστε ότι :

  • Κατοχυρώνεται υψηλό εγγυημένο επιτόκιο που προβλέπεται από την ασφαλιστική εταιρία κάθε έτος και 100% εγγύηση των εκτάκτων καταβολών σας σε μια εποχή που οι εταιρίες αποσύρουν τις εγγυήσεις και τις υψηλές αποδόσεις
  • Δυνατότητα έκτακτης καταβολής μια φορά το έτος και ποσό μέχρι 5 φορές τις ετήσιες αποταμιευόμενες εισφορές
  • Αφορολόγητη απόδοση σε εφάπαξ και σύνταξη
  • Εκκίνηση εκτάκτων καταβολών 6 μήνες από την έναρξη του συμβολαίου και έως 3 έτη πριν τη λήξη του.
  • Έκδοση συμπληρωματικού συμβολαίου με υπολογισμένο το νέο ποσό του εφάπαξ και της σύνταξης που κατοχυρώνει ο ασφαλισμένος κάθε φορά που πραγματοποιεί έκτακτη καταβολή
  • Οι έκτακτες εξαγορές μπορούν να εξαγοραστούν ξεχωριστά από το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Ωστόσο η εξαγορά του προγράμματος συνεπάγεται και την εξαγορά των εκτάκτων καταβολών.

Τα προγράμματα εγγυημένου επιτοκίου αποτελούν σήμερα τη καλύτερη πρόταση για το προγραμματισμό σας, παρέχοντας υψηλή εγγυημένη απόδοση (η οποία μάλιστα είναι και πλήρως εκμεταλλεύσιμη από τον ασφαλισμένο και για το μέλλον), ασφάλεια και απόλυτη αξιοπιστία ως προς το τελικό ποσό της σύνταξης και του εφάπαξ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε καθώς και την έκδοση προσφοράς συνταξιοδότησης στο  210-57 11 918|email: info@idiotiki-syntaxi.gr

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς το ιδανικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.