Τα σύγχρονα αποταμιευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα βασίζονται στην έννοια της ατομικής αποταμίευσης και είναι τα πλέον ανταποδοτικά προγράμματα.

Ο ασφαλισμένος αποταμιεύει για τον εαυτό του με σκοπό να λάβει τις αποταμιεύσεις του τοκισμένες είτε σε μορφή εφάπαξ είτε με τη μορφή σύνταξης.

Σε αυτή τη μακρόπνοη αποταμιευτική προσπάθεια ο ασφαλισμένος έχει 2 μεγάλα πλεονεκτήματα.

  • Πρώτο και σημαντικό το επιτόκιο με το οποίο ανταμείβεται τόσο η αποταμιευτική του πορεία όσο και η συνταξιοδοτική.
  • Δεύτερο και σημαντικότερο ο προγραμματισμός.

1)Επιτόκιο

Το επιτόκιο είναι το πρώτο χαρακτηριστικό ενός αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος το οποίο και αναζητούν οι ασφαλισμένοι σε μια ενδεικτική προσφορά. Καλό είναι στις αναζητήσεις σας να αναζητάτε εγγυημένα επιτόκια μιας και που εξασφαλίζουν εγγυημένη απόδοση για τις αποταμιεύσεις σας. Δεύτερη εναλλακτική είναι τα επιτόκια που είναι συνδεδεμένα με επενδύσεις. Αυτής της μορφής τα επιτόκια δεν είναι εγγυημένα (είτε προσφέρουν μικρές εγγυήσεις) ωστόσο προσβλέπουν σε ενδεικτικές υψηλότερες αποδόσεις εφόσον όμως επιτευχθούν.

2)Προγραμματισμός

Ο προγραμματισμός είναι το κυριότερο πλεονέκτημα ενός τέτοιου συμβολαίου.

Αναλογιστείτε οτι: κανένα επιτόκιο όσο υψηλό και αν είναι δε σημαίνει τίποτα αν ο ασφαλισμένος δεν έχει μια επιτυχημένη αποταμιευτική πορεία.

Την αξία του προγραμματισμού και κατ’επέκταση της αποταμίευσης μπορείτε να την αντιληφθείτε αν σκεφτείτε και οι ίδιοι πόσες φορές ίσως είχατε ξεκινήσει μια αποταμιευτική προσπάθεια στο παρελθόν η οποία και στεύτηκε με επιτυχία. Πόσες φορές κινδύνεψε η προσπάθεια αυτή και κατά πόσο ένας καλύτερος προγραμματισμός της αποταμίευσης θα σας διευκόλυνε να επιτύχετε το στόχο σας.

Με τα αποταμιευτικά-συνταξιοδοτικά προγράμματα προγραμματίζετε οι ίδιοι κάθε πότε επιθυμείτε να αποταμιεύετε και η ασφαλιστική εταιρία αναλαμβάνει την υπενθύμισή αυτή.

Είναι σίγουρο ότι στη πορεία προς το εφάπαξ ή τη σύνταξη θα προκύψουν απρογραμμάτιστα έξοδα και δυσκολίες τα οποία πιθανώς να σας εκτρέψουν από το προγραμματισμό σας, όμως τα σύγχρονα προγράμματα προβλέπουν και για αυτές τις φυσιολογικές περιπτώσεις δίνοντας σας χρόνο για να επανέλθετε δίχως να απολέσετε  το πρόγραμμά σας.

Αναλυτικά:

  • Παρέχονται 60 ημέρες περιθώριο καταβολής της εισφοράς
  • Προβλέπεται επαναφορά του προγράμματος ακόμη και έπειτα από μέχρι και 2 ετή αποχής
  • Ενώ ακόμη και αν δεν επαναφέρει το πρόγραμμα ο ασφαλισμένος διατηρεί το δικαίωμα να λάβει τις αποταμιεύσεις του τοκισμένες στη κανονική λήξη του προγράμματος.

Κρατήστε ότι ο προσεκτικός σχεδιασμός εξασφαλίζει βιωσιμότητα  για το  πρόγραμμά σας, ενώ σας προσφέρει και ευελιξία.

Η ευελιξία δίδεται επίσης με τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να αποταμιεύει ένα σταθερό ποσό δίχως προσαυξήσεις, διατηρώντας τον έλεγχο του προγράμματος του.

Παρέχεται ωστόσο και η επιλογή της ετήσιας αναπροσαρμογής των εισφορών με 3% με σκοπό τη καταπολέμηση της επίδρασης του πληθωρισμού στην αγοραστική αξία του κεφαλαίου. Ωστόσο απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός ώστε μακροχρόνια η επιλογή αυτή να μη καταστήσει μη βιώσιμο το πρόγραμμα, αφού οι εισφορές σας μπορούν να αυξηθούν σε βαθμό  που να μη μπορείτε να καλύψετε.

Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε μπορείτε να επιτύχετε το στόχο σας, αρκεί ο σχεδιασμός του προγράμματός σας να γίνει από ειδικευμένους σχεδιαστές.

Κρατήστε ότι για έναν επιτυχημένο προγραμματισμό οι εξής παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο :

  • Η διάρκεια του προγράμματος και η ιδανική ηλικία είσπραξης του εφάπαξ ή της σύνταξης
  • Το ιδανικό βιώσιμο ποσό εισφορών που θα μας εξασφαλίσει το ιδανικό ποσό σύνταξης και εφάπαξ. Κυμαίνεται από 60€ το μήνα έως το 8% του εισοδήματος.
  • Τα συνολικά έτη της δημόσιας ασφάλισης διότι με βάση αυτά θα υπολογιστεί η μελλοντική μας δημόσια σύνταξη βάση της οποίας θα υπολογιστεί και η ιδιωτική.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την εκπόνηση του αποταμιευτικού-συνταξιοδοτικού σας προγραμματισμού για ένα βιώσιμο και επιτυχημένο πρόγραμμα, με σταθερές εισφορές και εγγυημένη σύνταξη και εφάπαξ στην ιδανική για εσάς ηλικία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε ή να κλείσετε ραντεβού στο 210-57 11 918.

Email: info@idiotiki-syntaxi.gr

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς την ιδανική προσφορά.