Στο κυκεώνα των σημερινών αλλαγών που πραγματοποιούνται  γύρω από το ασφαλιστικό, τα ποσά των συντάξεων έχουν δεχθεί αναπανόρθωτα πλήγματα, ανώ ανοδικές τάσεις παρατηρούνται στα όρια των ηλικιών συνταξιοδότησης καθώς και των προαπαιτούμενων συνεχόμενων χρόνων ασφάλισης.

Σήμερα η ηλικία συνταξιοδοτήσεως  για κάποιον εργαζόμενο ή ελεύθερο επαγγελματία είναι τα 62 και 67 έτη και αυτά μόνον αν έχει συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης. Σε περίπτωση λιγότερων των 40 ετών ασφάλισης δίδεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να εξαγοράσει έτη καταβάλλοντας τις ανάλογες εισφορές. Αν ωστόσο υπάρχουν ήδη οφειλές (περίπτωση ελ επαγγελματιών) τότε γίνεται ρύθμιση μέσω των καταβολών της σύνταξης. Αν ωστόσο κάποιος στα 67 του δεν μπορεί να συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης τότε συνταξιοδοτείτε με μειωμένη σύνταξη.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι η αναμονή για τη καταβολή του  πλήρους ποσού της σύνταξης σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης του ασφαλισμένου σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία, μπορεί να φτάσει και τα 3 έτη. Με αποτέλεσμα η ουσιαστική συνταξιοδότησή του να γίνει στα 65 του και 70(!) έτη έχοντας ως κύριο εισόδημα ένα, έναντι…

Το ποσό της σύνταξης που θα δικαιούται κάποιος δε θα ξεπερνά το 50% με 55% του κύριου μισθού του και θα ορίζεται από την εθνική σύνταξη (384€) και την ανταποδοτική που θα υπολογίζεται με βάση τα έτη ασφάλισης, το εισόδημα και τις εισφορές που έχουν καταβληθεί και θα ρυθμίζεται ανάλογα με το πλεόνασμα που παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλα τα παραπάνω είναι μια πραγματικότητα που θα ζήσουμε όλοι. Υπάρχει όμως λύση, η οποία δε μπορεί να αντικαταστήσει τη δημόσια σύνταξη αλλά να τη συμπληρώσει. Η λύση αυτή είναι η ιδιωτική σύνταξη.

Η ιδιωτική σύνταξη σας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε και να σχεδιάσετε το πλάνο συνταξιοδότησής σας επιλέγοντας εσείς: πότε θα συνταξιοδοτηθείτε, τι ποσό σύνταξης και εφάπαξ επιθυμείτε καθώς και το ύψος των εισφορών σας.

Επειδή η ιδιωτική σύνταξη δε θέτει ηλικιακά όρια ή ελάχιστα ποσά συντάξεων, κάποιος μπορεί να συνταξιοδοτηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία με 15 έτη συνεχής ασφάλισης.

Ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει ένα ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης από οποιαδήποτε ηλικία με εισφορές από 60 € το μήνα και ναι, μπορεί εφόσον το επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί στα 55 του λαμβάνοντας είτε εφάπαξ, είτε σύνταξη και όλα αυτά 12+ έτη προτού τη δημόσια συνταξιοδότηση.

Κρατήστε οτι όσο πιο νωρίς αποφασίσετε να ξεκινήσετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα τόσο πιο ωφελημένοι θα είστε, διότι θα μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε νωρίτερα και φυσικά η σύνταξή σας θα σας έχει κοστίσει λιγότερο.

Ο ρόλος μας είναι να σχεδιάσουμε για εσάς το ιδανικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Με επαρκή ποσά σύνταξης που μπορείτε βιώσιμα να υποστηρίξετεμε σταθερές εισφορές και με ηλικία συνταξιοδότησης όσο γίνεται πιο νωρίς, ώστε να σας επιτρέψει να χαρείτε περισσότερο τα χρόνια μπροστά σας.

Υπάρχει μόνο η απόφαση για να το ξεκινήσετε.

Συμπληρώστε τη φόρμα με το ιδανικό για εσάς πλάνο συνταξιοδοτήσης και εμείς θα αναλάβουμε το σχεδιασμό ενός ενδεικτικού για εσάς συνταξιοδοτικου προγράμματος.