Πρόγραμμα Ιδιωτικής Συνταξιοδότησης για Ναυτικά Επαγγέλματα2019-11-18T19:08:46+00:00

 Πρόγραμμα Ιδιωτικής Συνταξιοδότησης Για Ναυτικά Επαγγέλματα

Σας καλωσορίζουμε στη πλατφόρμα ενημέρωσης του προγράμματος ιδιωτικής συνταξιοδότησης  S67, το οποίο και αποτελεί τη πρόταση για την ιδιωτική συνταξιοδότηση των Ελλήνων ναυτικών από τη διεύθυνση του Ιδιωτική Σύνταξη.gr

Από  τη σελίδα αυτή θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα χαρακτηριστικά και τις καλύψεις του προγράμματος, καθώς και να ανακαλύψετε τους λόγους που το καθιστούν ιδανικό για τα ναυτικά επαγγέλματα. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να αιτηθείτε το σχεδιασμό ενδεικτικής συνταξιοδοτικής έκθεσης από τους σχεδιαστές της πλατφόρμας συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκετε στη συνέχεια της σελίδας.

Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα S67 απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων ναυτικών που εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι φορολογικά κάτοικοι Ελλάδος και αναζητούν να εξασφαλίσουν μια επιπρόσθετη σύνταξη και εφάπαξ με εγγυήσεις, δίχως επενδυτικά ρίσκα, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν ευελιξία, υψηλή απόδοση και εξασφάλιση για την οικογένειά τους.

Έχει σχεδιαστεί και παρέχεται αποκλειστικά από την Εθνική Ασφαλιστική με γνώμονα την εγγυημένη ανταποδοτικότητα των εισφορών, τη φερεγγυότητα και τη κάλυψη των σύγχρονων συνταξιοδοτικών αναγκών.

Για το λόγο αυτό, κορμός του συνταξιοδοτικού προγράμματος αποτελεί ένα ειδικά σχεδιασμένο σύγχρονο ασφαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχει 100% εγγύηση των ασφαλιστικών εισφορών, υψηλή εγγυημένη απόδοση, με το ποσό της σύνταξης και του εφάπαξ που κατοχυρώνει ο Έλληνας ναυτικός να είναι γνωστά και  επιλέξιμα εξ αρχής. Κρατήστε οτι στη πλειοψηφία τους, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα σήμερα παρέχουν κυμαινόμενες αποδόσεις, με τις ασφαλιστικές εταιρίες να αποσύρουν τις μακροπρόθεσμες εγγυήσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα νευραλγικές επιλογές του ασφαλισμένου, τόσο ως προς τις επιλογές της σύνταξης, όσο και ως προς τη συνολική ευελιξία του προγράμματος.

 Το S67 με ειδικές παραμετροποιήσεις που επιδέχεται σε συνδυασμό με το πλήθος των επιλογών που παρέχει στον ασφαλισμένο, έχει ως απώτερο σκοπό να προσδώσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εξ ατομίκευσης, που πλαισιώνουν και ενισχύουν τη κάλυψη των αυξημένων αναγκών και απαιτήσεων του ναυτικού επαγγέλματος, καθιστώντας  το πρόγραμμα εξαιρετικά ευέλικτο και εύχρηστο.

Είναι ιδανικό για τους ναυτικούς που εργάζονται υπό ξένη σημαία και στερούνται σημαντικά έτη ασφάλισης, ενώ παράλληλα το κόστος αυτασφάλισής τους στο ΝΑΤ παραμένει ιδιαίτερα υψηλό με την όποια ανταποδοτικότητα των εισφορών εξαιρετικά μειωμένη.

Λόγω των εγγυήσεων που παρέχει ως προς τα ποσά σύνταξης και εφάπαξ που κατοχυρώνει ο ασφαλισμένος αποτελεί το ιδανικό αλλά και μοναδικό πρόγραμμα της ασφαλιστικής αγοράς όπου ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει με ακρίβεια ανάμεσα σε πακέτα εφάπαξ και σύνταξης και να ορίσει ο ίδιος το ύψος των εισφορών που επιθυμεί να καταβάλει ετησίως, καθώς και να επιλέξει ελεύθερα την ιδανική για εκείνον ηλικία συνταξιοδότησης.

Το πρόγραμμα παραμένει ανεξάρτητο από το δημόσιο σύστημα συνταξιοδότησης, δε σχετίζεται με αυτό και δεν επηρεάζεται ακόμα και αν ο ασφαλισμένος συνεχίζει να εργάζεται και παράλληλα με την ιδιωτική του συνταξιοδότηση.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων του ΝΑΤ  με την ανάλυσή μας  εδώ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

Ηλικία Έναρξης

Ηλικία Λήξης

Εισφορές / Μήνα

Εφάπαξ

Όφελος Τόκων

30 57 258.30€ 100.066 € 16.366 €

Σύνταξη Εναλλακτικά του Εφάπαξ

Ο ασφαλισμένος επιλέγει για πόσα έτη επιθυμεί να λαμβάνει σύνταξη και ανάλογα διαμορφώνεται η σύνταξή του

Έτη Καταβολής της Σύνταξης 

 10 έτη

15 έτη

20 έτη

25 έτη

Ποσό μηνιαίας Σύνταξης 858.53 € 580.77 € 441.94 € 358.67€

Τα παραπάνω παραδείγματα έχουν υπολογιστεί με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εγγυημένης απόδοσης S67

Έχετε απορίες ; Είμαστε στη διάθεσή σας

  Χαρακτηριστικά  S67

 • Εγγυημένο ποσό σύνταξης και εφάπαξ

 • Ελεύθερη επιλογή ποσού σύνταξης και εφάπαξ

 • Ελεύθερη επιλογή ηλικίας συνταξιοδότησης

 • Ελάχιστη διάρκεια προγράμματος 15 έτη

 • Είσοδος στο πρόγραμμα μέχρι την ηλικία των 60 ετών

 • Επιλογή ανάμεσα σε σύνταξη προκαθορισμένου χρόνου 10, 15, 20 ,25 έτη ή ισόβιας σύνταξης ακόμη και ισόβιας μεταβιβαζόμενης σε τρίτο πρόσωπο

 • Εγγυημένη περίοδος καταβολής της σύνταξης στην οικογένεια του ασφαλισμένου σε περίπτωση θανάτου του κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης

 • Επιστροφή των εισφορών σε περίπτωση θανάτου κατά την αποταμιευτική περίοδο σε δικαιούχους που έχουν οριστεί

 • Σταθερές εισφορές για όλη τη διάρκεια ασφάλισης ή επιλογή ετήσιας αναπροσαρμογής 3%

 • Αφορολόγητη σύνταξη και εφάπαξ τα οποία δεν συνυπολογίζονται επίσης στο φόρο αλληλεγγύης.

 • Δυνατότητα πρόσθετης ασφάλισης, Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρων με κάλυψη των εισφορών του ασφαλισμένου από την ασφαλιστική εταιρία σε περίπτωση αναπηρίας με 67%

 • Δυνατότητα επαναφοράς του συμβολαίου σε ισχύ ακόμη και έπειτα από 3 έτη αποχής

 • Ελευθεροποίηση του συμβολαίου έπειτα από 2 έτη με δυνατότητα είσπραξης των αποταμιεύσεων στη λήξη έντοκα

 • Εξαγορά του συμβολαίου κατά τη περίοδο αποταμίευσης έπειτα από 2 έτη

 • Δυνατότητα ρευστοποίησης των υπολοίπων συντάξιμων αποδοχών κατά τη περίοδο συνταξιοδότησης

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Προστασία 80% στο πρόγραμμα Full Life Protect2023-11-28T21:12:07+00:00

Ενεργή διαχείρηση με σκοπό τη προστασία και διατήρηση της τιμής του μεριδίου στο 80% της ανώτερης επιτευχθείσας τιμής.

Από πότε μπορώ να εξαγοράσω το πρόγραμμά μου ;2021-01-17T21:14:11+00:00

Το πρόγραμμα Full [Life Plan] προβλέπει δυνατότητα ολικής και μερικής εξαγοράς βάση πίνακα από τους 3 πρώτους μήνες με το 100% να αποδίδεται από το 7ο έτος.

Τι επιβαρύνσεις έχει ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;2021-01-17T20:26:49+00:00

Στα συνταξιοδοτικά προγράμματα προβλέπεται ετήσια εισφορά ύψους 0.4% από τον ασφαλισμένο επί του αποταμιευόμενου κεφαλαίου προς το επικουρικό κεφάλαιο ιδιωτικής ασφάλισης ζωής το οποίο και αναλαμβάνει την κάλυψη έως το ποσό των 30.000€ ανα συμβόλαιο σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας με την οποία ο ασφαλισμένος έχει συνάψει το συμβόλαιο.

Συνυπολογίζονται έξοδα έκδοσης φακέλου 10€ που υπολογίζονται για το πρώτο μόνο έτος.

Τα πάγια έξοδα για το πρόγραμμα ορίζονται σε 20€ το έτος και τα έξοδα διαχείρισης ορίζονται σε 0,5% επι του λογαριασμού ετησίως.

Η συχνότητα πληρωμής διαμέσου πάγιας εντόλης από τραπεζικό λογαριασμό ή κάρτα δεν επιδέχεται καμία επιβάρυνση.

 

Φορολογείται το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ;2021-01-17T22:02:07+00:00

Σύμφωνα με τις διατάξεις τις παραγράφου 5 του άρθρου 103 του ν 4099/2012 τα κέρδη από προγράμματα που έχουν συμμετοχή σε αμοιβαία κεφάλαια εταιρίων ΟΣΕΚΑ που έχουν έδρα ή άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα απαλλάσονται από κάθε επιβάρυνση.

Υπάρχει πρόβλεψη για την επίδραση του πληθωρισμού;2021-01-17T19:57:24+00:00

Στα συνταξιοδοτικά προγράμματα πέραν της υψηλής μέσης απόδοσης που επιτυγχάνουν, γίνεται σχεδιασμός και πρόβλεψη για την επίδραση του πληθωρισμού με τη δυνατότητα αύξησης των εισφορών ή το σχεδιασμό έκτακτων καταβολών.

Τι απόδοση προβλέπει το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;2021-01-17T20:11:12+00:00

Το πρόγραμμα Full [Life Plan] αποτελεί ασφαλιστικό – επενδυτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής σε συνεργασία με τη γαλλική τράπεζα Bnp Paribas. Το πρόγραμμα επιτρέπει τη συμμετοχή του ασφαλισμένου σε συγκεκριμένα επενδυτικά κεφάλαια με σκοπό τη δημιουργία κεφαλαίου για συνταξιοδοτική χρήση. Η επιλογή των επενδυτικών κεφαλαίων γίνεται με βάση το χρονικό ορίζοντα αποταμίευσης του ασφαλισμένου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την απόδοση των επενδυτικών κεφαλαίων εδώ.

Αν κλείσει η ασφαλιστική εταιρία;2018-06-18T10:22:02+00:00

Σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας με την οποία έχουμε συνάψει το  συνταξιοδοτικό μας πρόγραμμα τότε γίνεται επέμβαση από τη τράπεζα της Ελλάδος και το επικουρικό κεφάλαιο ιδιωτικής ασφάλισης ζωής για συνέχιση του προγράμματος με τους ιδίους όρους από άλλη ασφαλιστική εταιρία. Σε περίπτωση που η αναζήτηση ανάδοχης εταιρίας μείνει άκαρπη τότε  οι ασφαλισμένοι αποζημιώνονται από το ίδιο το επικουρικό με ανώτερο ποσό τα 30.000€ ανά συμβόλαιο. Για το λόγο αυτό σε προγραμματισμούς με αξίες άνω των 30.000 €, επιλέγεται η διασπορά των εισφορών σε 2 ή περισσότερα συμβόλαια.

Πότε είναι η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσω ενα συνταξιοδοτικό ;2021-01-17T20:12:59+00:00

Απο τη στιγμή που θα μπορείτε να αποταμιεύετε από 70€ το μήνα, αυτό είναι το κατώτατο ποσό για να κατοχυρώσετε σύνταξη. Γενικότερα σε όσο μικρότερη ηλικία ξεκινήσει κάποιος τόσο το καλύτερο διότι θα μπορεί να αποταμιεύσει για περισσότερα χρόνια και φυσικά τα χρήματά του θα ανατοκίζονται για περισσότερο.

Για πόσο καιρό πρέπει να έχω το πρόγραμμα για να συνταξιοδοτηθώ;2021-01-17T20:13:52+00:00

Ο ελάχιστος χρόνος για την ολοκλήρωση ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος είναι τα 10 έτη.

Δικαιούμαι αναπηρική σύνταξη ;2018-01-03T14:23:39+00:00

Σε περίπτωση αναπηρίας κατά ελάχιστο 67% κατά τη διάρκεια της αποταμιευτικής περιόδου εφόσον ο ασφαλισμένος έχει επιλέξει την αντίστοιχη κάλυψη τότε απαλλάσεται απο την καταβολή των εισφορών για το υπόλοιπο του προγράμματος και για όσο διαρκεί η αναπηρία του με 67% με ανάληψη της κάλυψης των εισφορών από την ασφαλιστική εταιρία.

Σε περίπτωση απώλειας ζωής κατά τη διάρκεια της αποταμίευσης2021-01-17T20:16:23+00:00

Σε αυτή τη περίπτωση επιστρέφονται όλα τα καταβεβλημένα ασφάλιστρα από την ασφαλιστική εταιρία στους δικαιούχους, συν τους όποιους τόκους έχει αποφέρει το πρόγραμμα.

Πώς και πού μπορώ να εξοφλώ τα ασφάλιστρα μου;2017-05-15T08:08:07+00:00

Οι τρόποι πληρωμής των ασφαλίστρων μπορεί να είναι με ετήσιο, εξάμηνο, τρίμηνο και μηνιαίο τρόπο. Μπορείτε να επιλέξετε μια από τις παρακάτω επιλογές για πληρωμή :

 • Στις συνεργαζόμενες τράπεζες
 • Με πάγια εντολή χρέωσης του τραπεζικού σας λογαριασμού
 • Μέσω  ATM
 • Internet Banking & Phone Banking
 • Στα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ
 • Τηλεφωνικά με εφάπαξ χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας Visa ή Mastercard
Πώς μπορώ να πάρω εφάπαξ;2021-01-17T20:18:35+00:00

Μπορείτε στη λήξη του προγράμματος και έναρξη της συνταξιοδότησής σας να επιλέξετε το εφάπαξ αντί της σύνταξης. Το ποσό του εφάπαξ αντιστοιχεί στο σύνολο της αξίας του λογαριασμούς σας.

Τα ασφαλιστρά μου θα αλλάζουν με τα χρόνια ;2021-01-17T20:20:45+00:00

Όχι, τα ασφάλιστρα σας παραμένουν σταθερά για όλη τη διάρκεια του προγράμματος και δεν επηρεάζονται από κανένα παράγοντα (ηλικιακό ή επαγγελματικό). Μπορείτε προαιρετικά να επιλέξετε να αυξήσετε τα ασφαλίστρά σας, όπως επίσης και να ενισχύσετε το πρόγραμμά σας με έκτακτες καταβολές.

Πώς επιλέγω το ποσό της σύνταξης ;2017-05-15T08:09:17+00:00

Η ιδιωτική σύνταξη θα πρέπει ιδανικά να κυμαίνεται στο 20% του τωρινού σας μηνιαίου εισοδήματος.

Αν επιθυμώ να διακόψω το πρόγραμμα;2017-05-15T08:09:47+00:00

Σε κάθε προσφορά που σας αποστέλλουμε και φυσικά εντός του συμβολαίου περιλαμβάνεται πίνακας εξαγοράς που σας ενημερώνει για την αξία εξαγοράς του συμβολαίου σας σε όποιο έτος αποταμίευσης και αν είστε.

Πόσα χρήματα θα πληρώνω για το συνταξιοδοτικό μου ;2018-01-03T14:25:34+00:00

Τα ασφάλιστρα σας υπολογίζονται βάση των δικών σας δυνατοτήτων και δεν είναι τυποποιημένα, εσείς οι ίδιοι αποφασίζετε πόσα χρήματα θα μπορείτε να αποταμιεύετε. Ωστόσο  δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 8 % του εισοδήματος σας, είναι μια σημαντική παράμετρος για να παραμένει βιώσιμο το πρόγραμμα.

Εξειδικευμένη Διεύθυνση Σχεδιασμού Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων      

Tηλ: 210 57 11 918 | info@idiotiki-syntaxi.gr

 

Mε την εγγύηση και φερεγγυότητα που προσφέρει η

 

Συμπλήρωση φόρμας

Συμπληρώνοντας τη φόρμα αιτήστε το σχεδιασμό ατομικής συνταξιοδοτικής έκθεσης. Σε καμία περίπτωση αυτή η ενέργεια δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Παρέχονται οδηγίες για κάθε επιλογή ώστε να σας διευκολύνουν στη συμπλήρωση της φόρμας. Με το πέρας του σχεδιασμού θα λάβετε την αναλυτική συνταξιοδοτική έκθεση μέσω email.

H Έκθεση Συνταξιοδότησης που συντάσσουμε περιλαμβάνει :

 • Την ιδανική ηλικία συνταξιοδότησής σας με βάση την επιθυμητή που έχετε επιλέξει.
 • Την εκτιμώμενη δημόσια ναυτική σύνταξη που θα λάβετε (εθνική και ανταποδοτική) βάση της οποίας θα υπολογιστεί και η ιδιωτική ως συμπληρωματική.
 • Το ποσό της ιδιωτικής σύνταξης με αναλυτικό πίνακα για σύνταξη για 10, 15, 20 και 25 έτη σχεδιασμένη με βάση το προσδόκιμο ζωής καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης ισόβιας σύνταξης.
 • Το ποσό του εφάπαξ που κατοχυρώνεται.
 • Τις ιδανικές ετήσιες εισφορές που ταιριάζουν στο προφίλ σας
 • Πίνακα με τις συνολικές καταβληθέντες εισφορές σας για όλη τη διάρκεια αποταμίευσης και σύγκριση με το ποσό εφάπαξ που θα λάβετε στη λήξη του προγράμματος αλλά και τη συνολική αξία των καταβολών της σύνταξης σας για όλη τη διάρκεια της συνταξιοδότησής σας.
 • Αναλυτική έκθεση εξάλειψης της επίδρασης του πληθωρισμού.
 • Αναλυτικό πίνακα εξαγοράς από το 2ο έτος και για κάθε έτος.
 • Αναλυτική έκθεση με την αύξηση των ασφαλίστρων εφόσον γίνει επιλογή της αναπροσαρμογής ασφαλίστρων.
 • Ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση αναπηρίας και κατοχύρωση της σύνταξης και του εφάπαξ.
 • Την ασφαλιστική εταιρία πάροχο του προγράμματος.
 • Τους Όρους του συμβολαίου που θα παραλάβετε.
 • Υπολογισμός του επιπλέον κόστους εξασφάλισης του ενδεδειγμένου ποσού εφάπαξ και σύνταξης για κάθε χρόνο αναβολής της έναρξης.
 • Έκπτωση 10% στις ασφαλίσεις οχημάτων για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Φόρμα Συνταξιοδοτικού Προγράμματος Ναυτικών

 • Στοιχεία Ασφαλισμένου

 • DD slash MM slash YYYY
  Επιλέξτε την ημερομηνία γέννησης σας. Η ηλικία σας παίζει καθοριστικό ρόλο σαν ηλικία βάσης για την έναρξη της αποταμιευτικής περιόδου του συνταξιοδοτικού προγράμματος.
 • Η δήλωση του επαγγέλματός σας είναι απαραίτητη για τον σχεδιασμό της Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρων σε περίπτωση αναπηρίας. Π.χ Β' Μηχανικός ή Ανθυποπλοίαρχος κ.ο.κ
 • Ανάλυση Αναγκών

 • Επιλέξτε τα συνολικά έτη σύνθετης ναυτικής υπηρεσίας. Θα μας βοηθήσει στον υπολογισμό της δημόσιας ναυτικής σας σύνταξης.
 • Επιλέξτε με προσοχή τα έτη της υπηρεσίας σας από το 2002 μέχρι σήμερα. Θα μας βοηθήσει στον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης.
 • Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ηλικία επιθυμείτε. Η ηλικία συνταξιοδότησης ορίζει ταυτόχρονα και τα χρόνια αποταμίευσης. Όσα περισσότερα τα χρόνια της αποταμίευσης τόσο μεγαλύτερο και το συσσωρευτικό κεφάλαιο αλλά και ο ανατοκισμός των κεφαλαίων που συνεπάγεται υψηλότερη σύνταξη και εφάπαξ. Η ελάχιστη διάρκεια ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος ορίζεται σε 15 έτη.
  Επιλέξτε ενδεικτικά τι σας ενδιαφέρει να λάβετε κατά τη λήξη του συνταξιοδοτικού προγράμματος. Στην έκθεση που σχεδιάζουμε περιλαμβάνονται και οι δύο προτάσεις.
  Επιλέξτε ποιό θα ήταν το ιδανικό ποσό εφάπαξ για εσάς. Το εφάπαξ δίνεται εναλλακτικά της σύνταξης στη λήξη της περιόδου αποταμίευσης.
 • Το ποσό της ιδανικής σύνταξης είναι κάτι το υποκειμενικό. Ωστόσο για το σχεδιασμό ενός αποδοτικού συνταξιοδοτικού στοχεύουμε στην όσο το δυνατό υψηλότερη προσαύξηση της δημόσιας σύνταξης.
 • Το ποσό της αποταμίευσης σας μπορεί να είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια του προγράμματος δίχως ηλικιακές αυξήσεις ή κλίμακες. Οι σχεδιαστές θα προσαρμόσουν το συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα με βάση το ποσό αυτό, την ηλικία συνταξιοδότησης και το ποσό της σύνταξηςκαι του εφάπαξ που επιθυμείτε. Προσοχή. Στοχεύεστε σε ποσά έως το 8% του μηνιαίου σας εισοδήματος που θα καθιστούν βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σας προγραμματισμό μακροχρόνια.
  Eπιλέξτε τον επιθυμητό τρόπο καταβολής των εισφορών σας.
 • Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Μπορείτε στα σχόλια να αναφέρετε οτιδήποτε επιθυμείτε να περιλαμβάνεται επιπλέον εντός της έκθεσης του συνταξιοδοτικού προγράμματος, οποιαδήποτε απορία έχετε και οτιδήποτε επιθυμείτε να γίνει γνωστό στο σχεδιαστή του προγράμματος.
  Επιλέξτε τη πηγή απ' όπου μάθατε για τη πλατφόρμα μας. Η επιλογή σας μας βοηθά στην εξέλιξη μας.
  Τα τελευταία άρθρα, στατιστικά και νέα του Ιδιωτική Σύνταξη.gr στο email σας

Με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ αποδέχεστε τους  Όρους Xρήσης

Go to Top