Αν και το θέμα της συνταξιοδότησης μοιάζει μια μακρινή υπόθεση για ένα νέο 30 ετών εντούτοις θα πρέπει να αναλογιστούμε οτι με βάση τους πρόσφατους ασφαλιστικούς νόμους (4387/16 & 4670/20) τα συνολικά έτη ασφάλισης αποκτούν τεράστια βαρύτητα στο τρόπο υπολογισμού της δημόσιας συνταξιοδότησης. Αυτό παρατηρείται διότι τα ασφαλιστικά έτη συμβάλλουν στη κατοχύρωση υψηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης για τον ασφαλισμένο.

Αν για παράδειγμα ένα νεότερο σε ηλικία άτομο 30 ετών έχει συγκεντρώσει λόγω κρίσης λιγότερα από 3 έτη ασφάλισης, τότε θα πρέπει να εργαστεί για τα επόμενα 37 έτη αδιάκοπα ώστε να εξασφαλίσει πλήρη σύνταξη στα 67 του. Ακόμη όμως και αν κάποιος έχει σταθερή εργασία και συγκεντρώνει τα απαραίτητα ασφαλιστικά έτη θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης των νέων ασφαλιστικών νόμων.

Σήμερα οι νέοι που είναι οργανωτικοί και επιθυμούν να προνοήσουν οι ίδιοι για το αύριο τους μπορούν να προγραμματίσουν το μέλλον τους διατηρώντας απόλυτη ευελιξία.

Σύμμαχος τους είναι ο σχεδιασμός των νέων συνταξιοδοτικών προγραμματισμών εγγυημένων παροχών.

Τα συνηθισμένα συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι δεσμευτικά για μεγάλες χρονικές περιόδους και μπορούν να ξεπερνάνε για ένα νέο ακόμη και τα 30 έτη σε διάρκεια.

Αυτός ο μακροχρόνιος σχεδιασμός δημιουργεί αναστολές σε ένα νέο ώστε να προγραμματίσει το μέλλον του. Επιθυμεί επιβράβευση των προσπαθειών του νωρίτερα καθώς και ευελιξία.

Τα προγράμματα εγγυημένης σύνταξης και εφάπαξ παρέχουν στον ασφαλισμένο εγγυημένη αξία εξαγοράς – ρευστοποίησης ακόμη και νωρίτερα από τη προγραμματισμένη λήξη του προγράμματος, αυξάνοντας με το τρόπο αυτό την ευελιξία και την ανταποδοτικότητα.

Αυτό επιτυγχάνεται αφού παρέχουν εγγυημένη απόδοση για όλη τη διάρκεια του προγραμματισμού.

Παράδειγμα

Ασφαλισμένος 30 έτων με πρόγραμμα για λήξη στα 50 του διάρκειας 20 ετών καταβάλει 1.000€ ετήσιες εισφορές.  Το ποσό εφάπαξ που κατοχυρώνει στα 55 του ανέρχεται σε 21.957€.

Αν το ίδιο πρόγραμμα είχε προγραμματιστεί να λήξει στα 65 του με 35 έτη διάρκεια τότε θα κατοχύρωνε 45.495€. Το πρόγραμμα του όμως του δίνει τη δυνατότητα να ρευστοποιήσει νωρίτερα το συσσωρευμένο ποσό των εισφορών του παρέχοντάς του εγγυημένα ποσά εξαγοράς. Έτσι ο ασφαλισμένος μπορεί να κατοχυρώσει ρευστοποιώντας στα 50 του το πρόγραμμα των 35 ετών λαμβάνοντας 21.977€, ποσό παρόμοιο με το να είχε σχεδιάσει εξ αρχής το πρόγραμμά του για τα 50 του έτη.

Ουσιαστικά με τα προγράμματα εγγυημένων παροχών οι νέοι σε ηλικία ασφαλισμένοι μπορούν να ”κλειδώσουν” περισσότερα έτη με σκοπό να επιτύχουν μεγαλύτερες αποδόσεις και μεγαλύτερα ποσά σύνταξης και εφάπαξ δίχως να ανησυχούν για τη μακροχρόνια διάρκεια. Έχοντας αυτού του είδους την ευελιξία τα συνταξιοδοτικά προγράμματα μετατρέπονται σε ένα πολύτιμο σύμμαχο των νέων αφού μπορούν να ρευστοποιηθούν νωρίτερα αποκτώντας παράλληλα πολλαπλούς  ρόλους για τον ασφαλισμένο.

Σχεδιασμός συνταξιοδοτικών προγραμμάτων εγγυημένων παροχών για νέους από το Ιδιωτική Σύνταξη.gr

Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας μαζί μας στο 210-57 11 918| info@idiotiki-syntaxi.gr

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς την ιδανική προσφορά.