Αν και το θέμα της συνταξιοδότησης μοιάζει μια μακρινή υπόθεση για ένα νέο 30 ετών εντούτοις θα πρέπει να αναλογιστούμε οτι με βάση τους πρόσφατους ασφαλιστικούς νόμους (4387/16 & 4670/20) τα συνολικά έτη ασφάλισης αποκτούν τεράστια βαρύτητα στο τρόπο υπολογισμού της δημόσιας συνταξιοδότησης. Αυτό παρατηρείται διότι τα ασφαλιστικά έτη συμβάλλουν στη κατοχύρωση υψηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης για τον ασφαλισμένο.

Αν για παράδειγμα ένα νεότερο σε ηλικία άτομο 30 ετών έχει συγκεντρώσει λόγω κρίσης λιγότερα από 3 έτη ασφάλισης, τότε θα πρέπει να εργαστεί για τα επόμενα 37 έτη αδιάκοπα ώστε να εξασφαλίσει πλήρη σύνταξη στα 67 του. Ακόμη όμως και αν κάποιος έχει σταθερή εργασία και συγκεντρώνει τα απαραίτητα ασφαλιστικά έτη θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης των νέων ασφαλιστικών νόμων.

Σήμερα οι νέοι που είναι οργανωτικοί και επιθυμούν να προνοήσουν οι ίδιοι για το αύριο τους μπορούν να προγραμματίσουν το μέλλον τους διατηρώντας απόλυτη ευελιξία.

Σύμμαχος τους είναι ο σχεδιασμός των νέων συνταξιοδοτικών προγραμματισμών ασφαλιστικού – επενδυτικού χαρακτήρα.

Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα τείνουν να είναι ”δεσμευτικά” για μεγάλες χρονικές περιόδους που μπορούν να ξεπερνάνε για ένα νέο ακόμη και τα 35 έτη σε διάρκεια.

Αυτός ο μακροχρόνιος σχεδιασμός δημιουργεί αναστολές σε ένα νέο ώστε να προγραμματίσει το μέλλον του. Επιθυμεί επιβράβευση των προσπαθειών του νωρίτερα καθώς και ευελιξία.

Η νέα γενιά συνταξιοδοτικών προγραμμάτων κάνει χρήση επενδυτικών κεφαλαίων με τη διάρκεια των προγραμμάτων να κυμαίνεται από 10 εώς 20 έτη.

Τα επενδυτικά κεφάλαια αυτά ανήκουν σε μια νέα γενιά προγραμμάτων που ονομάζονται Life Cycle και το οτι διαθέτουν ληκτότητα προσδίδει στο σχεδιασμό τους σκοπό και μια στρατηγική επένδυσης ειδικά σχεδιασμένη για την αξιοποίηση τους για συνταξιοδοτικές παροχές.

Με το σχεδιασμό αυτό ο νέοι μπορούν να ενταχθούν σε ένα προγραμματισμό συσσώρευσης κεφαλαίου με μέγιστη διάρκεια όπως αναφέραμε τα 20 έτη και δικαίωμα 100% εξαγοράς από το 7ο έτος. Η διαφορά ωστόσο έγκειται στο γεγονός οτι τα προγράμματα αυτά περέχουν τη δυνατότητα αλλαγής επενδυτικού κεφαλαίου και μεταφοράς του συσσωρευμένου κεφαλαίου του ασφαλισμένου σε άλλο με πιο μακροχρόνιο ορίζοντα όποτε το επιθυμεί.

Πρακτικά ο ασφαλισμένος διατηρεί πλήρη ευελιξία για την αξιοποίηση του κεφαλαίου του δίχως να είναι δεσμευμένος από την αρχή. Τα προγράμματα αυτά παρέχουν υψηλή ανταποδοτικότητα πραγματοποιώντας στοχευμένες επενδύσεις σε όλο το κόσμο, ενώ η μεταβλητότητά τους μειώνεται με το πέρασμα των ετών διασφαλίζοντας το κεφάλαιο των ασφαλισμένων.

Μάθετε περισσότερα επικοινωνώντας μαζί μας στο 210-57 11 918| info@idiotiki-syntaxi.gr

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς την ιδανική προσφορά.