Η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες έχουν φέρει τους Έλληνες ναυτικούς αντιμέτωπους με συνεχιζόμενες μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ παρά τις υψηλότατες μηνιαίες εισφορές τους προς το ΝΑΤ.

Η συνταξιοδότηση του Έλληνα ναυτικού σήμερα είναι συνδυασμός των ετών του στη θάλασσα, της κατηγορίας των πλοίων που ταξιδεύει και της ηλικίας του. Η μέση δε ηλικία συνταξιοδότησης κυμαίνεται στα 55 έτη. Ενδεικτικά οι εισφορές που θα έχει καταβάλει στο ΝΑΤ για όλα τα έτη υπηρεσίας του συμψηφιστικά μαζί με τις εισφορές των ναυτιλιακών εταιριών ξεπερνούν τις 250.000€ και μπορεί να φτάσουν και σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Η ασφάλιση στο ΝΑΤ παραμένει υποχρεωτική και με την ενοποίηση των ταμείων υπό ένα καθεστώς παροχής ασφαλιστικών παροχών μειώνεται αισθητά  η  ανταποδοτικότητα που θα μπορούσαν να έχουν οι ναυτικοί για τις εισφορές που καταβάλουν.

Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα ιδιωτικής σύνταξης μπορεί να εξασφαλίσει για τον Έλληνα ναυτικό ένα πραγματικά αξιοπρεπές εφάπαξ που θα του επιτρέψει να συνταξιοδοτηθεί με αίσθημα ικανοποίησης για όλα τα δύσκολα έτη σκληρής εργασίας στη θάλασσα. Επίσης μπορεί να εξασφαλίσει μια σημαντικά υψηλότερη σύνταξη αφού μπορεί να λαμβάνει συνδυαστικά τη σύνταξη του ΝΑΤ καθώς και την ιδιωτική σύνταξη.

Επί της ουσίας η ιδιωτική σύνταξη  και το εφάπαξ γίνεται μια  προσωπική υπόθεση για το κάθε ναυτικό μιας και αποφασίζει ο ίδιος σε ποιά ηλικία επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί καθώς και το ύψος των εισφορών του. Η ιδιωτική του συνταξιοδότηση μπορεί να προηγηθεί της δημόσιας, να συμπίπτει ή ακόμη και να είναι μεταγενέστερη.

Σημαντικό πλεονέκτημα που παρέχει η ιδιωτική συνταξιοδότηση είναι ότι τόσο το εφάπαξ όσο και η σύνταξη παραμένουν αφορολόγητα, σε αντίθεση με τη δημόσια σύνταξη που πέραν από το νέο όριο στο αφορολόγητο θα φορολογείται.

Ένα μήνα πριν τη λήξη του προγράμματος του ο ναυτικός επιλέγει τι επιθυμεί να λάβει: σύνταξη ή εφάπαξ. Εάν επιλέξει το εφάπαξ τότε του καταβάλλεται ολόκληρο απευθείας δίχως καθυστερήσεις. Εάν επιλέξει τη σύνταξη  ξεκινά κανονικά η συνταξιοδότησή του.

Πλεονεκτήματα

  • Υψηλή απόδοση για τις αποταμιεύσεις σας και εγγυημένο bonus 1,5% στη δεκαετία και 2% στη λήξη.
  • Διαχείρηση των εισφορών από τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas.
  • Οι εισφορές σας είναι σταθερές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος δίχως ηλικιακές αυξήσεις ή αυξήσεις λόγω αλλαγής βαθμού.
  • Σας παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα κατοχύρωσης του εφάπαξ σε περίπτωση αναπηρίας 67% με την ασφαλιστική εταιρία να αναλαμβάνει τη κάλυψη των εισφορών για όσο διαρκεί η αναπηρία από 1 έτος έως και όλα τα έτη μέχρι τη λήξη του συμβολαίου.
  • Εξασφάλιση της οικογένειας σας με επιστροφή των συνολικών εισφορών σε περίπτωση απώλειας ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 57 11 918|info@idiotiki-syntaxi.gr

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς την ιδανική προσφορά.