Η ιδιωτική σύνταξη αποτελεί μια συμπληρωματική, ανεξάρτητη σύνταξη που σκοπό έχει να συμπληρώσει τα εισοδήματα των  ασφαλισμένων κατά τη συνταξιοδότησή τους από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Παρέχεται αποκλειστικά από ασφαλιστικές εταιρίες και πρόκειται για μια επί της ουσίας ανταποδοτική σύνταξη η οποία σχεδιάζεται και υπολογίζεται βάση ατομικής αποταμίευσης και όχι διαμέσου της αναδιανομής των εισφορών όπως στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ο ασφαλισμένος αποφασίζει για πρώτη φορά ο ίδιος τόσο την ηλικία της συνταξιοδότησής του, όσο και το ποσό των εισφορών του. 

         Πλεονεκτήματα της ιδιωτικής σύνταξης :

  • Μπορεί κάποιος να συνταξιοδοτηθεί αμέσως στη λήξη του προγράμματος δίχως καθυστερήσεις και δίχως άλλες προϋποθέσεις.
  • Ο ασφαλισμένος διατηρεί όλες τις επιλογές στη λήξη για καταβολή σύνταξης και είσπραξη εφάπαξ.
  • Το ποσό των εισφορών του παραμένει σταθερό και αμετάβλητο για όλη τη διάρκεια του προγράμματος και δεν επηρεάζεται από εισοδηματικές και ηλικιακές κλίμακες.
  • Παρέχει υψηλή για τον ασφαλιζόμενο ετήσια απόδοση.
  • Ο προγραμματισμός μπορεί να ενισχύεται όποτε το επιθυμεί ο ασφαλισμένος με έκτακτες καταβολές.
  • Παρέχει ασφαλιστική εξασφάλιση για την οικογένεια του ασφαλισμένου με ασφαλιστική προστασία τόσο για τη περίοδο της αποταμίευσης των εισφορών, όσο και για τη περίοδο συνταξιοδότησης.
  • Σε περίπτωση αναπηρίας (67%) ο ασφαλισμένος εξασφαλίζει τη σύνταξη και το εφάπαξ του δίχως τη περαιτέρω καταβολή εισφορών.
  • Η σύνταξή του παραμένει σταθερή και αμείωτη αφού λαμβάνεται με όρο συμβολαίου στη λήξη του προγράμματός του.
  • Αφορολόγητος χαρακτήρας τόσο για τη σύνταξη όσο και για το εφάπαξ.
  • Ελεύθερη επιλογή ηλικίας συνταξιοδότησης, ακόμη και νωρίτερα από τη δημόσια.
  • Προστασία από την επίδραση του πληθωρισμού.

Το επί της ουσίας όφελος της ιδιωτικής σύνταξης

Ο καλύτερος τρόπος για να αναλογιστεί κάποιος το όφελος της ιδιωτικής συνταξιοδότησης είναι αν απλά φέρει στη θέση του ευατού του ένα πρόσωπο που έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί, του συγγενικού ή του φιλικού του περιβάλλοντος. Αναλογιστείτε λοιπόν αν στη σύνταξη που λαμβάνει το άτομο αυτό κάθε μήνα θα μπορούσε να προστεθεί ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 300€ – 400€, ή εναλλακτικά ένα εφάπαξ ποσό των 50.000€. Πόσο πολύ θα επηρέαζε τη ποιότητα της ζωής του σήμερα και πόσο θα μετρίαζε το άγχος των μειώσεων των συντάξεων που βιώνει τα τελευταία έτη.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιδιωτική συνταξιοδότηση με αναλυτικά άρθρα μας στη κατηγορία με τις δημοσιεύσεις μας.

H διεύθυνση μας ειδικεύεται στο σχεδιασμό ατομικών συνταξιοδοτικών και αποταμιευτικών προγραμματισμών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε καθώς και την έκδοση προσφοράς στο :

τηλ: 210-57 11918|e-mail: info@idiotiki-syntaxi.gr,

Εξειδικευμένες τεχνικές σχεδιασμού και την πιο αναλυτική παρουσίαση της ασφαλιστικής αγοράς.

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς την ιδανική προσφορά.

 

 

 

Διαβάστε επίσης :